Miksi?

Bujaa!

Täällä huutelee Baluusch!

huutava-baluusch

Blogi. Miksi ihmeessä?

Haluan julkaista omaa musiikkia omilla ehdoilla, joten siksi ihmeessä. Olen säveltänyt omaa musiikkia jo jokusen vuoden, mutta elämäntilanne on aiemmin ollut se, että en yksinkertaisesti ole kerinnyt oksentamaan niitä nauhalle asti. Nyt se hetki on koittanut!

nyrkki

Ex-rakkauteni eli alkoholin jäätyä pois elämästäni, päätin sijoittaa luppoaikani minulle tärkeään ja rakkaaseen asiaan eli musiikin tekoon. Blogi -muotoiseen julkaisualustaan päädyin taloudellisista syistä.

Biisit joita julkaisen, tulevat olemaan täydellisiä juuri sellaisina kuin ne ovat. Ne ovat ajan kuvia, jotka ovat tallennettu parhaalla osaamallani tavalla sillä hetkellä, kun olen osannut. Kukaan ei ole koskaan täydellinen tai täysin valmis. Myöskään taide ei voi pyrkiä täydellisyyteen.

Tami Tammista lainaten, minulla on kaksi perusprinsiippiä:

tami

1) Julkaista omaa musiikkia sekä juttuja
2) Rohkaista ihmisiä luomaan uutta musiikkia/taidetta ja julkaisemaan sitä

Kuka tai mikä sitten on Baluusch? Se on minun (Erno Liukkonen) alterego, jonka takaa voin julkaista kaikenlaista paskaa. Kyseisen nimen taisi alunperin keksiä rakas opiskelukaverini Hablo, kiitos siitä!

Pääpainon blogissani pidän selkeästi biisin syntyvaiheen avaamisella sekä lyriikoiden osiin purkamisella ja niiden henkilökohtaisten merkitysten selvittämisellä. Tavoitteenani on itse kehittyä tässä matkan varrella sekä säveltäjänä, sanoittajana, äänittäjänä, miksaajana että kirjoittajana.

Tuotan ja äänitän biisit itse. Tämä siitä syystä, että massit eivät riitä studion vuokraamiseen ja ammattilaisten käyttämiseen. Kyseinen työskentelytapa jotenkin tuntui hyvältä, sillä voin itse päättää kaikesta kaiken. Sehän tällaiselle neuroottiselle kontrollifriikille sopii mainiosti. Jotain neuroottisuudestani kertoo vaatteiden viikkaus- sekä järjestelytyylini.

vaatekaappi

Tämä blogi toimii minulle myös henkilökohtaisena terapiana. Musiikki on oiva kanava purkaa omia ajatuksiaan ja valottaa omaa ajatuksen kulkua. Kaikkien laulujeni sanat ovat joko omia kokemuksiani tai muuten vain typeriä mietteitäni, joita olen päässäni miettinyt aina hajoamispisteeseen asti. Jotkut asiat on helpompi laulaa kuin sanoa ääneen. Tästä syystä loogista onkin, että itse hoilaan biisit narulle. Toki tulevaisuus näyttää tuleeko joitain viisujani tulkitsemaan joku toinen henkilö. Kaikki on mahdollista. Olen elämässäni kokenut paljon ylä- ja alamäkiä, joten tarinoita ja biisejä riittää varmasti.

Itse en osaa soittaa muuta kuin rumpuja, joten äänityksessä muut soittimet narulle kiskovat läheiset (ilmaiset) muusikkotuttuni.

meika%cc%88-rumpujen-takana

Kaikki ihmiset ovat vapaita arvostelemaan tuotoksiani, sillä minulle nämä biisit ovat enemmän kuin musiikkia. Ne ovat palasia omasta elämästäni, vähän kuin shufflella pyörivä päiväkirja – rehellistä, karua, hauskaa, TOTTA!

Haastan kaikki ihmiset aloittamaan päiväkirjan kirjoituksen, musiikin tekemisen, runojen kirjoittamisen, taulujen maalaamisen yms. taiteen harrastamisen. Tämä internetin paha maailma mahdollistaa tuotosten ilmaisen julkaisun, joten miksi et käyttäisi sitä hyväksesi.

 

2 vastausta artikkeliin: Miksi?

  1. Peksu sanoo:

    Hei, saisko tissit ja pillun uudestaan juutubeen kun oli hävinnyt ko. biisi 😦

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s